جو به طور وسیعی در خوراک دام و تهیه کنستانتره دامی کاربرد فراوانی دارد. قیمت عمده جو دامی تحت تاثیر ارز در سال های اخیر نوسانات زیادی را تجربه کرده است، جو دامی با توجه به داخلی بودن یا خارجی بودن، هزینه حمل و نقل و کیفیت آن از نظر قیمتی تفاوت دارد.
انواع جو دامی وارداتی در بازار غلات
انواع جو دامی به دو قسمت عمده داخلی و خارجی تقسیم می شود، که اغلب این محصول از کشور های روسیه ، برزیل و استونی وارد می شوند.
این محصول در صورتی که از بنادر شمال کشور وارد گردد به نام جو بندر امیر نیز معروف است. بجز بنادر شما در جنوب نیز جو دامی، از طریق بندر امام خمینی نیز وارد می گردد. جو استونی و برزیل معروف ترین محصول وارداتی ایران را تشکیل می دهند.
این محصول علاوه بر کشورهای یاد شده، از کشور های دیگر نیز وارد می گردد. جو دامی در داخل کشور نیز تولید می گردد، اما اکثر وارد کنندگان و مصرف کنندگان به دنبال تهیه جو دامی ارزان با کیفیت بالا هستند، در مقایسه با جو دامی تولید داخل، برخی از کارخانه های تولید کنسانتره دامی و یا دامداران ترجیح می دهند در کنار استفاده از جو دامی، از جو وارداتی این محصول نیز استفاده کنند.
به دلیل گستردگی استفاده از این محصول در دامداری ها ، پرورش ماهی و طیور نیاز به استفاده از این محصول روز به روز افزایش یافته است، لذا علاوه بر تولید داخل این محصول توسط کشاورزان، کمبود این محصول توسط واردات از خارج تامین و برطرف می گردد.
خرید جو دامی ارزان و فله ای
برای خرید جو دامی ارزان و به صورت فله می توان به وارد کنندگان عمده، این محصول مراجعه کرد، و یا با تولید کنندگان داخلی و کشاورزان به طور مستقیم ارتباط برقرار کنند.
برخی از کارخانه های تولید کنند کنسانتره، نیز این محصول را به صورت عمده عرضه می کنند، به دلیل نوسانات ارزی، قیمت جو وارداتی نوسانات زیادی دارد، به جز نوسانات ارزی، میزان عرضه و تقاضا، کیفیت این محصول از عوامل موثر در تعین قیمت این محصول می باشد.
مصرف کنندگان این محصول، همچنین می توانند با خرید عمده در زمانی که عرضه این محصول زیاد است، آن را با قیمت ارزان و به صورت فله ای تهیه نمایند.
از آنجا که هشتاد درصد هزینه های دامی مربوط به هزینه خوراک است، دامداران و خریداران این محصول بدنبال خرید ارزان آن می باشند و در تلاشند تا با تهیه ارزان جو دامی ، هزینه های خود را کاهش دهند و سود بدست آمده را افزایش دهند.
از طریق جستجو در اینترنت می توان مراکز عمده فروش جو دامی را مشخص کرد و با تهیه لیستی از تولید کننده جو دامی و واردکنندگان این محصول، و ارتباط با آنها، محصول مورد نیاز خود را با قیمت ارزان خریداری نمود.
بزرگترین تولیدکننده جو دامی در ایران
جو به دلیل گستردگی استفاده از آن در دامداری ها، متقاضیان فراوانی دارد، لذا توسط کشاورزان داخلی کشت می گردد، اغلب جو در آب و هوای معتدل و سرد به خوبی کشت می شود.
در جنوب کشور در استان خوزستان این محصول کشت می شود، در نواحی مرکزی ایران نیز این محصول در بسیاری از زمین های کشاورزی تولید می گردد.
ایران از نظر تولید این محصول در رتبه نهم تولید این محصول در جهان است، خوزستان به عنوان یکی از قطب تولید جو در ایران است، بجز استان خوزستان در یزد نیز این محصول کشت می شود.
جو به دلیل سازگاری با شرایط آب و هوایی و تحمل شوری، در اغلب نقاط ایران قابل کشت می باشد لذا گزینه مناسبی برای اکثر کشاورزانی است که به دلیل شرایط سخت آب و هوایی و یا شوری زمین نمی توانند محصولات دیگری را کشت نمایند.
تولید کننده این محصول، همچنین می تواند با استفاده از روش های نوین، میزان تولید در هر هکتار را افزایش دهند و با کمترین سطح کشت بیشترین برداشت و بهره وری را ببرند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.